Hvilken generator skal jeg vælge?

generator ydelsestabel

generator ydelsestabel

Når du skal vælge en generator, er det vigtigt at have nogle ting in mente. Vi har samlet en liste med gode råd, som du kan læse her.

1. Hvad skal generatoren bruges til?

Her er det vigtigt at overveje, hvilke typer værktøj der skal kobles på, og hvor meget strøm (kva/kw), som værktøjet eller maskinerne skal bruge. Ikke mindst er det meget vigtigt at tjekke startstrømmen, som ofte er 2 til 3 gange større end det kW-forbrug, som der er beskrevet på maskinen.

Strømberegning

230 VOLT

230v. Volt (V) x Ampere (Amp) = VoltAmp : 1000 = kva

Eksempel: 230v x 7 Amp = 1.610 Va : 1000 = 1,6 Kva.
230v. VoltAmp : Volt = Amp Eksempel: 2.600 Va : 230v = 11 Amp

400VOLT

400v. Volt x 1,73 x Amp = Va : 1000 = Kva

Eksempel: 400v x 1,73 x 16 Amp = 11072 Va : 1000 = 11,07 Kva
400v. Va : Volt : 1,73 = Amp Eksempel: 9.000 Va : 400v : 1,73 = 13 Amp.

Til højre ses vores skema til beregning af strøm til forskellige værktøjer.

2. Hvordan skal generatoren bruges?

Ikke alle generatorer passer til alle typer opgaver. Derfor skal man gerne gøre sig nogle overvejelser om, om generatoren skal kunne præstere i længere eller kortere tid ad gangen. Der findes generatorer, som har brug for pauser, mens andre generatorer kan køre uafbrudt i timevis. Hvad der passer til hver situation er individuelt. Derudover kan man vælge generatorer som kører på enten benzin eller diesel.

3. I forhold til brugsområde kan generatorer anvendes til mange forskellige formål eksempelvis udlejning, industri, kølerum eller nødstrømsgenerator til f.eks. hospitaler.

4.Tankens størrelse

Jo større tank, desto længere køretid. Har man brug for en generator med stor kapacitet og ydeevne, så er det tilrådeligt at vælge en model med en tilpas stor tank, som kan klare store og længerevarende opgaver.

5. Transportabel versus stationær

Skal generatoren være flytbar? Eller skal den eksempelvis indsættes på et hospital, hvor den har en fast plads? Behovet kan være vidt forskelligt. Hos KGK har vi generatorer som opfylder alle behov. Visse generatorer kan desuden bygges i containere og have udvendige strømpaneler. Vi har også modeller, som kan tilsluttes en ekstra tank for ekstra kapacitet.

6. Spænding og strømstyrke

Skal generatoren bruges til 230 volt eller 400 volt? Dette er altid vigtigt at være opmærksom på, når man skal investere i en generator. Det er af uhyre vigtighed, at man altid tilkobler sin generator til den korrekte strømstyrke, så man undgår skader eller defekt udstyr.

7. Vægt og størrelse

Hvor generatoren skal placeres er godt at have i baghovedet, når man skal udvælge en model. Skal man eksempelvis tage hensyn til eksisterende udstyr i lokalet? Eller har man blot brug for en mindre generator med hjulsæt, som er transportabel?

Krav til støjniveauet
Om generatoren skal stå i et lukket rum eller ude i et villakvarter spiller en afgørende rolle for kravene til støjniveauet. Hvis den skal stå i et offentligt villakvarter skal generatoren gerne være støjdæmpet. Hvis man vælger en dieselgenerator, så er den desuden mere brandhæmmende end andre generatortyper.

Er du blevet klogere på hvilken generator du skal vælge, kan du se de forskellige kategorier, vi tilbyder, ved at klikke her.