Hvornår skal jeg bruge en affugter?

Behovet for en effektiv affugtning begrænser sig ikke kun til vandskader, nybyggeri, swimming pools, vandværker eller andre åbenlyst fugtige steder. Bygninger, værdigenstande og mennesker i alle klimatiske områder vil ofte have gavn af affugtning i andre mindre åbenlyse dagligdagssituationer.

De vigtigste årsager til, at der er behov for affugtning er:

  • Kolde kældre, hvor der er angreb af mug og skimmelsvamp
  • Nybyggerier, hvor det fx er vanskeligt at male på grund af fugt
  • Ved skybrud, hvor der kommer fugtskader på varer, bygningsdele og møbler mm.
  • Ubehag på grund af fugtigt indeklima ved badeværelser, uopvarmede kælderrum med vasketøj, almindelige beboelsesrum (fx soveværelser)
  • Garager, hvor fugten skaber rust

Hos KGK har vi lang erfaring med at hjælpe kunder af enhver art med affugtning og produkter til opgaven. Vi har et bredt sortiment af affugtere, som du kan se her.

Mange kilder til en høj relativ luftfugtighed

Uanset hvor på kloden man befinder sig, så er udeluften aldrig fuldstændig tør. Indendørs er der utallige faktorer, som bidrager til en høj relativ fugtighed. Dette inkluderer blandt andet sved fra mennesker, os og damp fra madlavning og badning samt fugt fra produktionsprocesser eller opbevaring af fugtige varer. Selvom man ikke umiddelbart tænker det, så bidrager selv bygningskonstruktionen og møblerne også til den relative fugtighed i rummet.

Godt isolerede huse kan også få fugt

I dag isoleres nye bygninger meget bedre end tidligere på grund af de stadigt stigende energipriser. Isoleringen holder nok kulden ude, men den nedbringer også luftskiftet og holder på luften. Et sikkert tegn er dug på ruderne, som hurtigt kan blive til fugt, der er til skade for træværket. Her er det vigtigt at sætte ind med en affugter, så man undgår yderligere skader og udgifter.

Få yderligere vejledning

Hvis man har brug for at sænke luftens relative fugtighed, så er der flere forskellige metoder, som kan tages i anvendelse. For yderligere rådgivning er du velkommen til at kontakte os på 45 76 17 00 eller skrive en mail til kgk@kgk.dk. Vi besvarer alle henvendelser med professionalitet og faglige input, så du kan trygt kontakte os for kompetent vejledning.